06 (30) 814-5181 info@adotartozas.hu
végrehajtás, adótartozás ügyben tanácsadás

Állami kezességbeváltás végrehajtása

 

Az állami kezesség beváltása tartozást nem törölte el a Kormány, a végrehajtások újra indultak. Kérje hatékony segítségünket.

A lakáshitelhez csatolt állami kezességvállalással biztosított hitel törlesztések nem fizetése esetén, a Bank érvényesíti a garanciavállalásból eredő jogokat. Így a hitelt felvevő ki nem fizetett hiteltartozása az állammal szembeni fizetendő kötelezettség. Ezt az összeget a NAV állami kezesség beváltás számlájára kell befizetni, viszont mivel általában nagy összegről van szó, az adósok képtelenek az egyösszegű megfizetésre. Az esetek nagy részében 3 és 5 millió forint közötti tartozásokkal keresnek meg az adósok.

Erre a tartozásra a NAV végrehajtást indít. Az Art. 2012. június. 20-i módosítása következtében az állami kezességgel biztosított hitelszerződések felmondása esetén nincs helye az ingatlan végrehajtásnak, ha az ingatlan állam által történő megvásárlását kezdeményezték a Net. tv alapján. Tehát az ingatlanok megvásárlását érdemes kezdeményezni a Nemzeti Eszközkezelő Zrt-nál.

Ennek keretében az adós lemond az ingatlanáról és bérlőként az ingatlanban maradhat. Az állam megvásárolja az ingatlant, ha a törvényi feltételek fennállnak.

Az állami kezességbeváltást a NAV határozatban írja elő, melyet a határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül meg kell fizetni. Amennyiben a hitel összegét Ön mással közösen vette fel, a hitelfelvevők egyetemleges felelősséggel tartoznak a tartozás visszafizetéséért. Ilyenkor minden kötelezett az egész összeggel tartozik, de amennyiben bármelyikük teljesít, a jogosulttal szemben a többiek kötelezettsége is megszűnik. Ez alapján a NAV a hitelfelvevőket külön-külön határozattal az egész tartozás visszafizetésére kötelezi. Amennyiben a tartozás összegét bármelyik hitelfelvevő befizeti, a másik hitelfelvevő tartozása is megszűnik.

Az állami kezességvállalás végrehajtási ügyekben irodánk jelentős segítséget tud biztosítani, sok esetben a teljes tartozás törlését értük el vagy egy kedvező fizetési kedvezménnyel a végrehajtást megállítottuk.

Ügyfelünk leveléből: „Megkaptam ma a határozatot a NAV-tól, 3.507.770 forintot elengedtek. 300 ezer forintot 36 hónapra részletekben kell fizetni.Nagy megkönnyebbülés, hogy ez így alakult. Köszönöm a segítséget, kár, hogy nem előbb találtam az oldalukra” L.K

Ezekben az ügyekben már nem egy ügyfelünknek sikerült elérni, hogy a teljes tartozást töröljék. Akár személyesen felkereshetnek, időpontegyeztetés telefonon.

Írjon emailt, info(kukac)adotartozas.hu címünkre, vagy hívja a 06/30 814 5181 számot.

Küldjön oldalunkról üzenetet ide kattintva!

Állami kezességvállalásból eredő tartozás végrehajtását a NAV folytatja le. akár már 30 napon belül döntés születhet a tartozása fizetési kedvezményéről.