06 (30) 814-5181 info@adotartozas.hu
végrehajtás, adótartozás ügyben tanácsadás

Diákhitel végrehajtás

 

Amennyiben diákhitel tartozása NAV végrehajtás alatt van, itt kérhet segítséget ügyében. A diákhitel kölcsönszerződés a Diákhitel Központ általi azonnali felmondással, az alábbi esetekben megszűnik:

a 2002. december. 31-t követően megkötött diákhitel kölcsönszerződések esetében a hitelfelvevővel szembeni lejárt követelésének összege a hitelfelvevő tárgyévre előírt havi törlesztő részletének hatszorosát eléri vagy meghaladja, feltéve, hogy a hitelfelvevő a felszólításban foglalt tartozást határidőig nem teljesíti

  • a 2003.01.01-t megelőzően kötött diákhitel kölcsönszerződések esetében a hitelfelvevő több mint 1 évnek megfelelő részletfizetéssel tartozik
  • ha a diákhitelt jogosulatlanul vették fel
  • súlyos szerződés szegés miatt (pl. legalább 6 hónapig nem fizet és a hátraléka eléri a teljes diákhitel tartozása összegét)

A fenti esetekben a Diákhitel Központ helyett az MKK Zrt. az Adózás rendjéről szóló törvény rendelkezései szerint átadja az ügyet a NAV-nak és kéri a végrehajtást! A végrehajtási eljárás költségeit is az adósnak kell megfizetnie.

Diákhitel ügyében célszerű mielőbb végrehajtási tanácsadást kérnie! Nemcsak a bankszámlái vannak veszélyben, hanem a munkahelye, lakásában található ingóságai és még sorolhatnám.

A diákhitel végrehajtási ügyének megoldására vonatkozó tanácsadást, személyes óradíjas tanácsadásban, vagy on-line végrehajtási tanácsadásban tudjuk segíteni.

Írja meg röviden problémáját, kattintson a „Kapcsolatfelvétel„-re!

Az ügyek áttekintése díjmentes. A végrehajtás megállítható.